Welkom op onze website

   FINANCIERING VERBOUWING HUIS

 

  

   Wilt u uw nieuwe huis aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren? Of wilt u juist liever niet verhuizen, maar thuis
   meer ruimte creĆ«ren? Dan kunt u kiezen voor verbouwen. Een goede voorbereiding, ook financieel, kan veel problemen
   voorkomen.

   

Financiering

 Hoe u de verbouwing betaalt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Misschien heeft u een bedrag gereserveerd, of kiest u voor lenen. Reken dan eerst uit of een verhoging van de vaste lasten past in uw begroting en of dat ook nog geldt als u te maken zou krijgen met een inkomensachteruitgang.

Spaargeld

Het is financieel het meest voordelig om uw spaargeld aan te spreken voor een verbouwing. Dat hangt natuurlijk wel af van de verbouwingskosten en van uw eigen vermogen. Is uw bezit groter dan het grensbedrag in box 3 dan wordt aanboren van uw spaargeld alleen maar interessanter, u betaalt tenslotte belasting over dit bedrag.

 

Uitbreiding van de hypotheek

Uitbreiding van de hypotheek is ook een mogelijkheid maar dan moet het, gezien de afsluitkosten en dergelijke wel gaan om een verbouwingsbedrag van minimaal
€ 25.000. Ook moet u rekening houden met een aflossingsperiode van 30 jaar.

Tip: bij de afsluiting van een hypotheek voor een nieuwe woning kunt u al beslissen een hoger bedrag te lenen dan nodig is voor de aankoop. Dit zogenaamde bouwdepot kunt u vervolgens gebruiken voor een verbouwing zonder later extra kosten te maken voor de uitbreiding van de hypotheek (zoals notariskosten en afsluitprovisie).

 

Een lening

Een persoonlijke lening loopt meestal maximaal 20 jaar. Houd er dus rekening mee dat u dan nog lange tijd betaalt voor een aanpassing aan uw woning. Is de verbouwing deze investering waard? Wanneer de lening wordt afgesloten voor verbetering van de eerste eigen woning, is de rente aftrekbaar.

 

Bron: Nibud.nl

 

 

 

About Us

  
bouwgarant  Wij zijn een zelfstandig
  aannemers bedrijf en
  bestaan sinds 1988
. Specialisatie is het
  verbouwen van woningen.
 
.

Recent Posts

   

     Verhey Aannemers B.V. 

Contact

Verhey Aannemers B.V.
Veenweideweg 23
2957 LD Nieuw-Lekkerland
Telefoon: 0184-684752
E-mail:  info@aanbouw.nl